Voorwoord

“Ik was een kind en wist niet beter dan dat het nooit voorbij zou gaan.” *

Inmiddels weet ik wel beter, bijna alles uit onze jeugd is verdwenen of blijkt toch anders te zijn dan we toen dachten.
Des te groter vind ik de prestatie van Carla om zoveel uit die tijd terug te halen en het ook nog in een prettig leesbare en, voor mij, herkenbare vorm te gieten.
Toen Carla mij vroeg om de concepten door te lezen heb ik daar in eerste instantie uit nieuwsgierigheid graag aan voldaan, maar al heel snel pakten de verhalen mij en begon ik het ook heel leuk te vinden.
Behalve leuke verhalen geeft het ook een tijdsbeeld weer waar kinderen nog tijd hadden om echt te spelen met elkaar, anders dan met de link tussen hun spelcomputers en áls men al televisie had, was er één net met op woensdagmiddag en soms zaterdagmiddag een programma voor kinderen.
De voorpaginafoto is op zich al bijzonder omdat hij bij ons beiden bewaard is gebleven, maar hij kan, wanneer u wat langer naar het totaal kijkt, los van de fotomodellen, goed dienen om u in de juiste stemming te brengen om de verhalen te lezen.
Jammer is dat onze ouders, die deze gelukkige jeugd mogelijk gemaakt hebben, er niet meer zijn om ook te genieten van de verhalen.
Hoewel ik bevooroordeeld ben omdat ik de personen en de entourage ken, denk ik dat u, als u eenmaal begonnen bent met lezen, het boek niet zult wegleggen voor het uit is!
Ik ben Carla dankbaar voor deze trip “down memory lane”.

Hugo Wertwijn

* Uit ‘Het Dorp’: muziek en tekst van Jean Ferrat, vertaalde en aangepaste tekst: Friso Wiegersma
en gezongen door Wim Sonneveld